Budgivningsinfo 2023

onlineauction

Så här fungerar vår online/liveauktion

1. För att kunna bjuda på nätet måste du skicka in en anmälan via den här sidan.

2. När du har anmält dig och blivit godkänd av SÅEF att bjuda på åringarna över nätet kommer du att senast lördag morgon den 16 september att få ett bekräftelsemail med en länk som går till budgivningssidan och vidare instruktioner.

Från kl 12.00 måndagen den 18 september kan du då logga in där med din mail-adress och ditt lösenord och hitta vidare instruktioner.

På budgivningssidan kan man löpande se vilka högsta bud som föreligger
för respektive häst. Auktionen på nätet går igång redan från måndagen den 18 september. Det går då att lägga bud på valfri häst ända fram till utroparens klubbslag på auktionsdagen. Senast avgivna bud visas på skärmen.

3. Budgivningen i auktionslokalen sker på sedvanligt sätt med den skillnaden att budgivningen alltid startar med det bud som ligger högst i onlinebudgivningen för respektive häst. Därefter matchas bud i lokalen löpande mot onlinebud, så länge det finns sådana, tills dess att budgivningen börjar stanna av.

Inga reserver finns i systemet utan varje säljare får bevaka sin häst med egna bud på nätet eller på plats på Bro Park.
På onlineauktionen ger varje tryckning en höjning med 5.000 kr. Två tryck 10.000 etc.

4. I livesändningen på SÅEF:s hemsida kommer alla intresserade att kunna följa auktionen och budgivningen men inte lägga bud. Det gör man enbart via på budgivningssidan (se p 2 ovan).